1980 2000

Moderne iconen

De jaren van de introductie van een aantal de Bijenkorf iconen. Waarvan een aantal gestopt zijn, maar andere nog vele jaren vernieuwd werden. Zoals in 1983, toen alle taarten volgens traditie zwaar, groot en vierkant waren, kwam de Bijenkorf met de elegante ronde boltaart die nog steeds in vele varianten verkrijgbaar is.

Iconen

Twee Bijenkorf-iconen zien in de jaren '80 het levenslicht. De eerste is de chocolade boltaart (1983), inmiddels een echte klassieker die nog steeds in vele varianten verkrijgbaar is. De tweede is Bob de Beer (1988); het bruine beertje dat de hoofdrol speelt in vele kinderboeken.

De Bijenkorf iconen

De nationale Bijenkorf dag

Nationale Bijenkorfdag

Economisch zijn het zware jaren en in 1983 dreigt zelfs acute sluiting van de winkels. Op 22 januari van dat jaar vindt een ludieke actie plaats in alle winkels onder de naam 'de Bijenkorf moet blijven'. Niet alleen medewerkers en klanten zijn betrokken, maar ook burgemeesters, kunstenaars, leveranciers, acteurs en vele anderen die de Bijenkorf een warm hart toedragen. Onder andere deze gedenkwaardige dag zorgt ervoor dat de Bijenkorf kan blijven

Chill out

Hip publiek is vanaf 1995 welkom in de Chill Out: een afdeling met andere muziek, kleding en communicatie speciaal voor een jongere doelgroep.