1920 1940

Grote ambities

In 1926 werd de Bijenkorf in Den Haag geopend. Architect Piet Kramer tekende voor het ontwerp van wat het Paleis der levensvreugde werd genoemd. Spectaculair waren vooral de roltrappen, de allereerste in Nederland. Het motto luidde destijds: door alle tijden verbindt de Bijenkorf u met de productie der wereld. In de Bijenkorf in Amsterdam hangt een klok van Dudok met deze tekst.

Opening Den Haag

In 1926 opent de Bijenkorf in Den Haag. Architect Piet Kramer tekent voor het ontwerp van wat ‘Het paleis der levensvreugde’ wordt genoemd. Het warenhuis in Den Haag rijst op in het hart van de stad. Spectaculair zijn in die tijd vooral de roltrappen; de allereersten van Nederland.

Kunst en Cultuur

Arthur Isaac is een groot kunstliefhebber. Daarom is kunst al vanaf het begin een belangrijk onderdeel van ons DNA. Isaac laat regelmatig bevriende kunstenaars, waaronder Mondriaan, exposeren in de tapijtenhal op de 3e etage van de Bijenkorf Amsterdam.

de Bijenkorf Amsterdam in 1937.
Image

In 1926 is er de eerste speciale Sint Nicolaas-etalage voor kinderen. Daarmee wordt duidelijk dat er nergens beter geshopt kan worden voor pakjesavond dan bij de Bijenkorf.

Sint Nicolaas